DatabaseLijst met Bovennatuurlijke Krachten

Welkom bij de Lijst met bovennatuurlijke krachten in de Project Stargate Database. Andere namen voor bovennatuurlijke krachten zijn powers, vermogens en soms gaven. Bovennatuurlijke krachten kunnen op verschillende manieren ingedeeld worden. Een indeling is bv in zichtbare en onzichtbare krachten, bv helderziendheid of telepatische begaafdheid is een onzichtbare kracht die niet zichtbaar is voor de buitenwereld, maar het gooien van een energiebal of levitatie is een zichtbare kracht. Dit worden ook wel passieve versus actieve powers genoemd. Een andere indeling is bv of de kracht uitgeoefende wordt op levenloze objecten of op levende organismen. Een andere indeling is bv in defensieve (verdedigend) en offensieve (aanvallende) krachten. Ik ben uitgegaan van een indeling op basis van de aard van de kracht. Series waarvan ik gebruik gemaakt hebt om deze lijst met krachten samen te stellen zijn o.a. Charmed, Mutant X, X-Men, Heroes en natuurlijk ook mijn eigen kennis en ervaring die ik opgedaan heb ik de loop der jaren op het gebied van het paranormale.

Paranormale krachten kunnen varieren in sterkte, in soort energie en geavanceerdheid en altijd verder ontwikkeld worden, ze kunnen groeien, verder ontwikkeld worden door training/oefening en verfijnd worden door ervaring en ook door persoonlijke ontwikkeling van de wilskracht, het visualisatievermogen, het vergroten van je energiereservoir en kanalen. Naarmate een paranormale kracht zich verder ontwikkeld kan hij overgaan in een hogere geavanceerdere vorm.

Hoe gebruik je je krachten, om anderen te helpen en de wereld te verbeteren of voor slechte doeleinden voor het kwade ? Onthoud dat veel van deze krachten goed van pas kunnen komen in de astrale wereld in gevechten en ter bescherming en misleiding van je vijanden. Veel van de minder zichtbare krachten zijn sterk ontwikkeld bij veel mensen hier op aarde zoals de telepatische krachten en tot de meer zichtbare krachten zijn sommige mensen ook wel in staat maar tonen deze krachten liever niet aan de buitenwereld. Let op. De grootse kracht is die van het Goede. Dit houdt soms ook in dat je je moet opofferen voor de ander maar besef wel dat je juist daardoor ingaat in een diepere dimensie van grotere kracht. En er zijn natuurlijk nog meer principes die daarbij een rol spelen.

Hieronder de verschillende categorieen waarin de krachten zijn ingedeeld.