Kosmologie Muziek en andere dimensies 26 november 2009

Deze pagina is in oktober 2012 geupdate - alle links doen het weer!

Informatie over muziek als middel om te reizen naar andere dimensies.

Muziek, Energie, Poorten en Dimensies

Muziek kan gebruikt worden om te reizen naar andere werelden en dimensies. Melodie, tonen, ritme en frequentie stimuleren de hersenengolven. Muziek kan gebruikt worden om je chackra's mee te openen, om je geestelike zintuigen mee te open en voor het overbrengen van geestelijke energie. Het opent letterlijk een kanaal naar een andere dimensie. Ook gewone popmuziek en andere muzieksoorten hebben deze werking want het ligt in de aard van muziek. Eigenlijk opent ale muziek altijd wel een bepaald kanaal naar een bepaalde dimensie. Voor wie bekend is met het fenomeen channeling. Dit uit zich niet alleen in woord en geschrift, maar ook in schilderkunst en bv muziek. De artiest ziet zichzelf als kanaal voor het overbrengen van geestelijke energie via zijn muziek. Iets wat ook door "the dark side" wordt gebruik in allerlei vormen van muziek om negatieve energie over te brengen. Iets om in gedachten te houden als je muziek luistert van welke aard dan ook. Muziek brengt altijd iets over en het opent altijd kanalen naar andere dimensies.
Sommige muziek is speciaal gemaakt om in een bijzonder diepe ontspanning te komen en zelfs in een trance op weg naar lucide dromen, uittreden of andere buitenzintuigelijke waarnemingen. Dit kan bereikt worden met freqenties die op het eerste gehoor niet hoorbaar zijn maar wel een reactie van onze hersengolven veroorzaken waardoor ze meegaan met deze frequenties en vertragen naar de alpha/delta/theta staat. Iets wat ook bereikt kan worden zonder deze frequenties want bij het beluisteren van gewone ontspannende rustige muziek kunnen de hersenen al snel naar alpha staat overgaan.
Op deze pagina zal ik diverse bijzondere muzieksoorten bespreken die de afgelopen jaren op mijn pad kwamen. Niet alle muziek is persee new age achtig of ambient/synthesizer want zelfs hardrock en ook klassiek hebben ieder weer een ander effect. Het blijft muziek. Zo kun je bv met de muziek van Ayreon een verhaal meebeleven en het in je gedachten allemaal voor je zien. Je reist als het ware met het verhaal mee naar de fantasywereld. De muziek van het Virual Audio Project is gemaakt rondom een thema bv tijdreizen, alien, hi-tech of blue. Zo kun je met tijdreizen mee gaan naar andere tijdsdimensies en gaan wanneer je wilt. Met alien kun je allerlei alien werelden bezoeken en met hi-tech geavanceerde technologische dimensies. Met blue bezoek je de onderwater werelden. Ga met me mee op reis door de wereld van de muziek.

Cybertracks Virtual Audio Project
Soundscape Relaxing Music

De muziek van Cybertracks kan in het kort benoemd worden als Ambient muziek maar er wordt gebruik gemaakt van een heel team aan muziek en computer experts om de meest bijzondere digitale/high-tech electronische muziek te produceren. Dit resulteert onder andere in het Virtual Audio Project en Relaxing Music. Uiteraard is het Virtual Audio Project ook relaxing muziek dus laat je door de titel niet misleiden. Het Virtual Audio Project bestaat uit (tot nu toe) 34 cd's ieder gemaakt rondom een bepaald thmea. Maar hetzeflde kan gezegd worden van de Relaxing music die uit (tot nu toe) 17 cd's bestaat. Hieronder zie je van iedere cd een afbeelding waarop je (in de meeste gevallen) kan klikken en via een Engelse site verkorte tracks kan beluisteren om een indruk van de muziek van Cybertracks te krijgen.

De cd's van het Soundscapes Virtual Audio Project

De cd's van het Soundscapes Relaxing Music

Praktische informatie
De muziek van Cybertracks is in principe algemeen verkrijgbaar in Nederland maar je zult lang niet altijd alle cd's overal vinden. Dit kan dus resulteren in een zoektocht. In de platenzaak/muziekwinkel kun je ze meestal vinden bij wereldmuziek, geluidseffecten, new age, synthesizer of iets dergelijks.
Hieronder een aantal sites/winkels waar ik ze heb gevonden. Het is aan te raden de cd's altijd eerst te beluisteren of in de winkel of de verkorte tracks via bovenstaande afbeeldingen want er zitten soms ook cd's/thema's bij die zeg maar 'minder' zijn. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de albums van het Virtual Audio Project omdat die intenser zijn en diepere energieen bevatten.
Free Record Shop - Cybertracks Virtual Audio Project
Free Record Shop - Soundscapes
Bol.com - cd's van Virtual Audio Project en Soundscapes te vinden onder noemer Soundscapes

Overige projecten van Cybertracks
Andere projecten van het Cybertracks team zijn Dolby Surround Collection en Digital Acoustic Experiences.


Ambient Radio Zenders

Een geheel gratis beleving is die van internet streaming radio. 2 zenders die er uitspringen zijn Dreamfactory en Blue Mars maar er zijn er nog veel meer waarvan hieronder ook een overzicht. Je kunt deze radiostations beluisteren door op onderstaande links te klikken en te open in je favoriete media speler zoals Windows Media Speler, Real Players, WinAmp, I Tunes of VLC Player. Daarna kun je het station toevoegen aan je favorieten van je media speler. Als openen met klikken niet lukt ga je in je media speler naar Bestand > Openen > Internet adres of url en plak je daar de link. De link moet je dan wel even kopieren eerst door met je rechtermuisknop op de link te klikken en dan snelkoppeling/doel kopieren.
Een ander programma wat je kan gebruiken is Screamer Radio waarmee je ook kan tunen naar andere stations en iedere track afzonderlijk kan opnemen als mp3 op je computer voor zover dat mooi is want als ze in elkaar overlopen krijg je abrupte einden.

Blue Mars

Bluemars heeft 2 belangrijke zenders:
Bluemars - Tune in.pls
Cryosleep - Tune in.pls

Soortgelijke stations:
http://www.sleepbot.com/ambience/cgi/listen.cgi/listen.pls
http://205.188.215.231:8000/listen.pls
http://di.fm/mp3/chillout.pls
http://www.di.fm/mp3/ambient.pls
http://somafm.com/dronezone.pls
http://somafm.com/spacestation.pls
http://85.25.86.69:8100/listen.pls
http://www.buzzoutroom.com/listen64.pls
http://schizoid.in/schizoid-chill.pls
http://divbyzero.de/chill.pls
http://streamer.psyradio.org:8120/listen.pls

Dream Factory (intunen via 1 van onderstaande links)

http://www.hbr1.com/playlist/ambient.pls
http://radio.hbr1.com:19800/ambient.aac.m3u
http://radio.hbr1.com:19800/ambient.ogg


New Age Muziek

New Age muziek is een verzamelnaam voor diverse soorten muziek die voor diverse doeleinden gebruikt kan worden zoals ontspanning, genezing of meditatie en geestelijk reizen. Er wordt van vele muziekinstrumenten gebruik gemaakt zoals de synthesizer, drum, harp, viool, didgeridoo, panfluit, piano, gitaar maar ook van bv vogelgeluiden en andere natuurgeluiden. De muziek laat zich ook inspireren door muziekstijlen uit diverse landen en culturen zoals India, Egypte, Ierland (Keltisch) en Noord Amerika (Indianen). Smaken verschillen en dat is ook zeker zo met New Age muziek. De ene artiest is zeker de andere niet en de ene cd kun je prachtig vinden en de andere waardeloos. Toch kan die voor een ander weer geweldig zijn. Altijd luisteren eerst dus voor je iets koopt. Hieronder kort de bespreking van een aantal websites die je verder opweg kunnen helpen in de wereld van de New Age muziek.

Time Trek

Wat is New Age muziek, de geschiedenis, artiesten en labels.
Simply Relax

Wat is New Age muziek, overzichten in verschillende categorieen en veel geluidsfragmenten om te beluisteren.
Sequoia Records

Albums te beluisteren in diverse categorieen met goede geluidskwaliteit. Per album naar onderen scrollen voor playlist.
Hemi-Medi

Website van Wim Kijne die muziek maakt op basis van natuurgeluiden en het laten samenwerken van de beide hersenhelften.
. Amazon - Categorie New Age music

Overzicht van New Age muziek op de website van Amazon. Van praktisch alle cd's kunnen stukjes beluisterd worden.
Bol.com - Categorie New Age muziek

Overzicht van New Age muziek op de website van Bol.com ingedeeld op soort, jaartal, continent of prijs. Ook hier kunnen previews van album tracks beluisterd worden.
Spirituele Muziek.nl

In mijn ogen de beste online shop voor New Age muziek. Vele labels zijn vertegenwoordigd waaronder ook Oreade. Met de ingebouwde speler kunnen albums makkelijk beluisterd worden.

Millennium Eclipse van Simon Cooper 

Een album wat ik zelf heel mooi vind is dat van Simon Cooper - Millennium Eclipse

 

Je kunt een preview van de tracks beluisteren op de site van Spirituele Muziek.nl

Algemene informatie over New Age muziek
www.synthtopia.com (Engelse site met uitleg over muziek en bestandformaten en nog veel meer) 
en.wikipedia.org/wiki/New_Age_music / nl.wikipedia.org/wiki/New_age_(muziek) (uitleg over New Age muziek op Wiki in het Engels en het Nederlands)
www.muziekencyclopedie.nl/action/genre/new+age (geschiedenis van de New Age muziek)

Als ik er wat meer informatie over gevonden heb wil ik nog is wat meer schrijven over die brainwave muziek. Diverse technologieen worden wel verwerkt in sommige New Age muziek maar lang niet in alle zoals de normale panfluit cd om maar wat te noemen. Er zijn wat dat betreft zoveel soorten New Age muziek, maar sommige artiesten en labels zijn wel gespecificeerd in deze soort muziek. Wil je er meer over weten zoek dan in Google met een van de volgende woorden: brainwave music/frequency following response/binaural beats eventueel in combinatie met het woorden music/meditation/astral projection/psychic development.


Fantasy Muziek - Ayreon

Met de muziek van Ayreon treedt je de fantasywereld binnen en ga je samen met een reiziger op pad die allerlei avonturen beleeft. De teksten zijn zeer goed verstaandbaar waardoor je het verhaal echt mee beleeft en alles voor je ziet. De muziek kun je in principe typeren als het genre Rock maar het is toch veel meer dan dat. Hoe het dan wel is zul je zelf moeten ontdekken door het te beluisteren. Het meesterbrein achter Ayreon is Arjan A. Lucassen die een groot aantal artiesten om zich heen heeft verzameld om de muziek van Ayreon tot stand te brengen. Naast Aryeon heeft hij nog diverse andere projecten lopen met ieder hun eigen stijl, geluid en thema. Op de begin pagina van Arjan A. Lucassen zie je de verschillende projecten. Een volledig overzicht van Arjans bezigheden vind je op de site van Rob Ligtenberg waarop ook diverse subpagina's zijn waar de verschillende albums besproken worden.
Mijn luisterjaren naar de muziek van Ayreon betreffen vooral de eerste drie albums namelijk The Final Experiment (1995), Actual Fantasy (1996) en Into the Electric Castle (1998), waarna het typische geluid van deze albums en de fantasy kant langzaam maar zeker werd losgelaten en hij ook begon te experimenteren met andere thema's en stijlen.  Dit maakt de albums en projecten die er daarna volgden zeker niet minder interessant maar de nadruk ligt voor nu op het reizen met muziek naar andere fantasy-dimensies en zal daarom alleen bovengenoemde 3 albums hieronder bespreken. Van alle albums zijn verkorte tracks te beluisteren op de site van Ayreon.

The Final Experiment

 
Klik hier om verkorte tracks van dit album te beluisteren op de website van Ayreon.

Actual Fantasy

 
Klik hier om verkorte tracks van dit album te beluisteren op de website van Ayreon.

Into The Electric Castle

 
Klik hier om verkorte tracks van dit album te beluisteren op de website van Ayreon.

Klik hier voor een overzicht van alle Ayreon albums

Op de downloads pagina van Ayreon kunnen ook nog tracks beluisterd worden om een betere indruk van Ayreon te krijgen.

De muziek van Ayreon kan in hun online store gekocht worden. Jammer genoeg kun je daar alleen met PayPall betalen. Niet getreurd, de muziek ligt ook gewoon in de winkel en is gewoon online verkrijgbaar bij o.a. bol.com, de Free Record Shop.


Coole Filmmuziek

Als je van klassieke muziek houd en is wat anders wilt dan Mozart of Bach dan kan er een geheel nieuwe wereld voor je open gaan met de filmmuziek van diverse spannende films. Laat je meeslepen in het verhaal in spanning, vreugde, verdriet, liefde, angst, betovering, verwondering, vernietiging, schoonheid en avontuur. Hier een overzicht van goede filmmuziek die in mijn ogen veel beter is dan de normale klassieke muziek. Klik op de afbeeldingen om de verkorte tracks te kunnen beluisteren.

E.T.
 
bol.com | Free Record Shop

Stargate
 
bol.com
Er zijn verschillende versies van beschikbaar elk met een verschillend aantal nummers. Er is ook muziek beschikbaar van Stargate Atlantis.

Serenity
 
bol.com | Free Record Shop

Children of Dune
 
bol.com | Free Record Shop
Er zijn 2 versies van deze cd beschikbaar. De eerste stamt uit 1990 en de 2e uit 2003. Ze hebben dezelfde tracks en dezelfde cover. Alleen die uit 1990 is online te beluisteren dus ik kan niet met zekerheid zeggen dat de muziek op beide albums hetzelfde is.

Avatar
 
bol.com

Transformers II
 
bol.com | Free Record Shop
Ook beschikbaar Transformers I The Score
En Transformers III Dark Of the Moon

Jumanji
 
Bol.com
The Golden Compass
 
bol.com | Free Record Shop
Total Recall
 
bol.com | Free Record Shop
Terminator 3 - Rise of the Machines
 
bol.com | Free Record Shop

The Mummy (I)
 
bol.com | Free Record Shop
Er is ook muziek beschikbaar van The Mummy 2 (The Mummy Returns) en The Mummy 3 (Thomb of the Dragon Emperor)

Battlestar Galactica
 
bol.com
De muziek van de andere seizoenen is ook verkrijgbaar.

Spiderwick Chronicles
 
bol.com | Free Record Shop
Ook 2 versies van beschikbaar. Vraag me niet wat het verschil is (behalve de prijs).

Neverending Story
 
bol.com | Free Record Shop

Labyrint (Pop)
 
bol.com | Free Record Shop
 

 


 

Serge de Laubier - Franse artiest

De Fransman Serge de Laubier is een bijzondere artiest met het vermogen om de andere wereld via muziek letterlijk binnen te halen in deze wereld. Hij heeft een bizar ogend instrument (met de muis over het plaatje gaan daar) om zijn schouders hangen waarmee hij synthesizerachtige muziek creëert die soms ambient aandoet en andere keren een mix is van vreemde en bizarre geluiden. Je vindt hem op straatfestivals en soms geeft hij ook grotere shows waarbij hij hele gebouwen verlicht tijdens zijn concert. Ook geeft hij met zijn bijzondere muziekinstrumenten les aan kinderen op scholen. Op straatfestivals betrekt hij graag het publiek bij zijn optreden die aan allerlei hendels mogen zitten die ook allerlei ambient achtige geluiden voortbrengen. Het klinkt allemaal erg bizar maar dat is het ook.

De website Puce Muse
Op de website van Puce Muse van Serge de Laubier vind je een overzicht van zijn werk en kun je veel van zijn optredens zien en beluisteren in vrij goede kwaliteit. Jammer genoeg is de website wel in het Frans ook al klik je op Engels. Ga bovenaan op zijn website over de link Creations en via het dropdownmenu kun je zijn projecten en optredens bekijken. Sommige video's beginnen vanzelf te spelen. Bij andere moet je op het video icoontje klikken.

www.pucemuse.com/index.php?id=1&lang=en

Op You Tube
Hieronder een aantal YouTube filmpjes om een indruk van zijn werk te geven. Jammer genoeg is de geluidskwaliteit niet al te best maar geloof me als je hem hoort optreden in het echt dan zul je een belevenis hebben die je niet snel zult vergeten.

https://www.youtube.com/user/pucemuse#p/u (Puce Muse kanaal op You Tube)

https://www.youtube.com/results?search_query=Serge+de+Laubier (diverse filmpjes op YouTube)


~ Project Stargate ~