Kosmologie Het Holografische Universum 8 september 2012

Deze pagina is in september 2012 geupdate

Een nieuw stukje van de puzzel.

Een aantal goede artikelen over het Holografische Universum

Het universum is mogelijk een enorme holografische projectie
"Is de ruimte een projectie van de rand van het waarneembare universum? Dat lijkt een ongewone vraag, ware het niet dat wetenschappers serieus rekening houden met dit idee. Een detector in Duitsland die onderzoek doet naar zwaartekrachtgolven heeft namelijk wellicht iets ontdekt dat meer van belang is dan een kromming in de ruimtetijd. Het ruis dat gedetecteerd is tijdens het experiment met de zogeheten GEO600 kan volgens een deeltjesfysicus van het in de Verenigde Staten gelegen onderzoekscentrum Fermilab de kwantumstructuur van de ruimtetijd zelf zijn en dat zou betekenen dat het nabije deel van het universum in feite een holografische projectie is van wat er 13,7 miljard jaar, toen de oerknal plaatsvond, zich afspeelde."
Lees het volledige artikel op AstroVersum

De holografische aard van ons heelal
"In zijn boek The Hidden Reality onderzoekt natuurkundige Brian Greene op een grondige en duidelijke manier een onderwerp dat steeds begrijpelijker begint te worden. Het idee dat ons universum één van wellicht oneindig veel andere universa is die samen een gigantisch multiversum of omniversum vormen, krijgt steeds meer steun binnen de natuurkunde.

Het maakt niet uit wat natuurkundigen onderzoeken, ze komen steeds weer in aanraking met een bepaald soort parallelle wereld. Van kwantummechanica tot kosmologie tot de snaartheorie, de vergelijkingen wijzen op het bestaan van meerdere universa."
Lees het volledige artikel op Dutch Amazing News Blog

Kennis delen over het holografisch universum
"Een hologram is een driedimensionale foto die gemaakt wordt met behulp van laserstralen. Afgezien van het feit dat het driedimensionaal is, wijkt het beeld dat in een hologram wordt vastgelegd nog op een andere belangrijke manier af van een gewone foto. Als je een foto in tweeën knipt, bevatten beiden de helft van de informatie van de oorspronkelijke foto. Wanneer je een hologram in tweeën knipt en vervolgens een laserstraal door beide delen laat gaan, blijkt dat beide helften elk het volledige beeld van het oorspronkelijke hologram bevatten. Het kleinste deel van een hologram bevat niet alleen zijn eigen informatie maar ook alle informatie van de rest van het beeld."
Lees het volledige artikel op Plazilla

Geniaal Boek: The Holographic Universe van Michael Talbot
"Tegenwoordig bezit bijna iedereen een hologram. Een plaatje wat driedimensionaal lijkt als je er onder verschillende hoeken naar kijkt. Er zit er een op je bankpasje, maar ook op de eurobiljetten zijn ze te vinden. Dat is echter niet de soort holografie waar dit artikel over gaat. Nee, dit artikel gaat veel verder: ons heelal zou zelf wel eens een hologram kunnen zijn! Een pioniersrol in dit onderzoek wordt gespeeld door Nobelprijswinnaar Gerard 't Hooft. Hij stelt dat in een theorie van quantummechanica en gravitatie de drie-dimensionale wereld een beeld is van informatie die in een tweedimensionale projectie kan worden opgeslagen. Wat hier precies mee wordt bedoeld zullen we zo zien. Aan de basis hiervan staat de studie van zwarte gaten.

Gevolg: Bijna dood ervaringen (BDE's) kunnen bijvoorbeeld echt zijn en we komen straks weer terug in die andere dimensie waarvandaan we worden geprojecteerd. Denk aan informatie op een harde schijf die de drie-dimensionale wereld van je beeldscherm op wordt geprojecteerd. En wanneer deze projectie stopt, het softwareprogramma wordt gestopt als het ware, dan gaat het "dood" in de drie-dimensionale realiteit, maar het bestaat nog steeds in die andere dimensie."
Lees het volledige artikel op Fok

Ontwikkelingen in het natuurwetenschappelijk wereldbeeld
"De theorie komt in het kort dus hier op neer: Onze 'werkelijkheid' is een wiskundige (re-)constructie, (fourier-transformatie) van onze hersenen, die frequenties interpreteren uit een andere dimensie, een primaire werkelijkheid met een zinvolle structuur buiten tijd en ruimte. Als de werkelijkheid holografisch is en de hersenen holografisch werken, dan is de materiële wereld een afgeleide vorm hiervan. De concreetheid ervan is een illusie."

"Wat wij buitenzintuiglijke waarnemingen noemen, lijken contacten te zijn met tijdloze dimensies via ons holografisch brein. Ons hogere Zelf zou wel eens alomtegenwoordig kunnen zijn. Eeuwige 'trillingsgebeurtenissen' in atomaire en astronomische dimensies resoneren in het centrum van het Zelf, binnen ons tijdbindende brein. Het Zelf is een ontmoetingsplaats van eeuwigheid en tijd, een holografisch brein in een evolutionair lichaam. In het licht van deze Mystiek-wetenschappelijke opvatting van het kosmisch evolutionaire Zelf, biedt aandacht en liefde voor dit 'Zelf' overweldigende perspectieven en mogelijkheden. Hoeveel kunnen we van onsZelf leren? Kunnen we ontsnappen uit de gevangenis van tijd en ruimte en naar het domein reizen van de Bron waaruit alles voortvloeit?"
Lees het volledige artikel op Spiritnet van Bram Janssens

Het Holografisch Universum: een wetenschappelijke basis voor wonderen
"Michael Talbot was een briljant onderzoeker en auteur, die in 1992 overleed aan leukemie. Maar hij heeft ons een aantal boeken nagelaten dat -op zijn zachtst gezegd- tot nadenken stemt. In deze boeken schetst hij een theoretisch model van de realiteit, dat concludeert dat het fysieke universum lijkt op een gigantisch hologram. In zijn hoog aangeslagen boek The Holographic Universe, baseert Talbot veel van zijn fascinerende werk op het werk van twee gewaardeerde professoren, kwantumfysicus David Bohm van de Universiteit van Londen en neurochirurg Karl Pribram van Stanford University.

The Holographic Universe is één van de meest bijzondere, inspirerendste boeken die ik ooit gelezen heb. Hoofdstuk vier verschaft zelfs een wetenschappelijke basis voor wonderen, met ongelooflijke, gedocumenteerde voorbeelden. Het einde van de dualiteit tussen wetenschap en spiritualiteit?"
Lees het volledige artikel op WantToKnow

The Holographic Transdimentional System You Know As Life

https://www.youtube.com/watch?v=BRXuvTTosTM